Uzun yıllar çalıştığım ve kendimi evimde hissettiğim yer Kemer, Türkiye’nin güney sahilinde, Akdeniz’in turkuaz suları ve Toros dağları ile çevrili bir tatil cennetidir. Burada kalmak istdiğinizde Belek, Manavgat gibi diğer yerlere kıyasla daha çok farklı kategorilerde oteller bulunmaktadır.

Kemer’de , sadece güneş ve deniz tatili için değil, aynı zamanda antik kentleri keşfetmek, su sporlarına katılmak ve yemyeşil doğanın tadını çıkarmak isteyenler için de eşsiz bir destinasyondur.

Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Yılın hemen her döneminde güneşli ve sıcak iklimiyle sahip olan Kemer’de 7-8ay denize girebilirsiniz. Temmuz ve Ağustos aylarında nem ve sıcaklık çok yüksek olduğu için gezmek için diğer aylar daha rahat olabilir.

Phaselis Antik Kenti

Antik çağlarda, Likya’nın üç limanından biri ona Phaselis, bugün az da olsa kalıntılarıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Antik tarihçi Strabon’un ifadesiyle, “Phaselis, doğanın ve insanın bir araya gelerek yarattığı bir şehirdir.” Bu antik liman kenti, M.Ö. 7. yüzyılda Rhodoslu koloniciler tarafından kuruldu ve zaman içinde Persler, Makedonya Krallığı ve Roma İmparatorluğu’nun hakimiyeti altına girdi. Phaselis, üç ayrı limanı, tiyatrosu, agora ve tapınaklarıyla zengin bir kültür mirası sunuyor(kalıntılar Olimpos’a göre çok daha azdır). 

Ören yeri ziyaretinden sonra Phalesis koyunda kesinlikle denize girmenizi öneririz. Yeşil ve mavinin iç içe olduğu bu doğada yüzmek bize olduğu kadar sizlere de güzel duygularvereceğinden eminiz.

  • Ziyaret edebileceğiniz saatler: 08.00 – 17.00
  • Giriş ücreti: 220TL (Müze kart geçerlidir.)
phaselis
phaselis

Tahtalı Dağı ve Teleferik

Tahtalı Dağı’nın zirvesine ulaşmak, sadece muazzam dağ manzaralarını değil, aynı zamanda tarih boyunca tanıklık ettiği olayları gözler önüne seriyor. Antik çağlardan beri bu dağ, Likya’nın sırlarını saklamış ve mitolojik öykülere ev sahipliği yapmıştır. Teleferikle çıkılan bu zirve, sadece manzaranın tadını çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda tarihin dokusunu hissettiriyor. Bu teleferik, yüksekliği ve tarihi atmosferiyle, unutulmaz bir deneyim sunarak, ziyaretçilerini adeta gökyüzüne doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

  • Ziyaret edebileceğiniz saatler: 08.00 – 17.00
  • Çift Yön Yetişkin Ücreti: 600TL  /  Çocuk 7 – 16 Yaş: 300TL
  • Kemer bölgesinden transfer ücretleri: 300TL/150TL 

Olimpos Antik Kenti

Kemer’de parlayan bir tarih hazinesi olan Olympos, tarihiyle ve doğal güzellikleriyle büyüleyen bir antik kenttir. “Olympos, efsanevi tanrıların ayak izlerini taşıyan yerdir,” der Heredot.

Arkeolojik ve doğal sit alanı olan Likya’nın bu antik şehiri, Helenistik dönemden kalma kalıntıları, amfi tiyatrosu ve anıtsal kapılarıyla göz kamaştırır. Geceleyin, antik kalıntılar yıldızlar altında parlıyor ve ziyaretçilere zamanın içinde bir yolculuk sunuyor. 

Olympos, sakin kumsalları(tatil sezonu hariç), yan yana dizilmiş antik mekanları ve mis gibi çam ormanları ile adeta bir tarih ve doğa harikasıdır. “Olympos, antik tarih ve doğa arasında bir buluşma noktasıdır” diyerek, bu eşsiz bölgenin güzelliklerini keşfetmeye davet ediyoruz.

Yanartaş, Çıralı

Çıralı’da bulunan doğa mucizesi: Yanartaş. “Yanartaş, ebediyete kadar süren bir doğa ateşidir,” diyor ünlü gezgin Evliya Çelebi.

Likya’nın antik döneminden beri yanan bu eşsiz doğa harikası, mitolojik öykülerin izlerini taşıyor. “Olimpos Dağı’ndan çıkan bu ateş, tanrıların insana olan armağanıdır.” Doğa ve tarih arasındaki bu benzersiz buluşma noktası, antik zamanlardan beri insanları büyülemeye devam ediyor.

Yanartaş’ın efsanesini yaşamak için Çıralı’yı ziyaret edin ve bu ateşin sonsuz güzelliğine şahit olun. Burada rehberlerden Bellerophontes Efsanesini de kesinlikle dinlemeden dönmeyin =)

*** Sıcak aylarda kesinlikle öğlen güneşinde buraya çıkmayın! En güzel çıkılacak zaman, akşam havanın kararma saatleridir. 

Suluada

Ulaşımın sadece özel teknelerle ve günlük tur tekneleri ile yapabilceğiniz bu Maldivleri aratmayan saklı cennet Türkiye’de denize girmekten en keyif aldığım yerdir. Buraya Olimpos ve Adradan’dan günlük tur tekneleri ile gidebilirsiniz.

*** Tur teknesi seçerken küçük olması ve Suluada için en çok zamanı ayıranını seçmenizi öneririz. İzzet Kaptan’ın İnstagram hesabına bir göz gezdirebilirsiniz. @adrasantekneturu_ceneviz

Beldibi Mağarası

Beldibi Mağarası, paleolitik, metolitik ve neolitik çağlardan kalma önemli buluntulara ev sahipliği yapan eşsiz bir mağaradır. Mağaranın doğal etkilerle zarar görmesi, içindeki tarihi değerleri koruma açısından zorluklar oluşturmuştur.

Mezolotik kültürleri içeren altı tabaka, yapılan kazılarda ortaya çıkarılmış ve üst Paleolitik ile Mezolotik dönemlere ait çakmaktaşı aletlere rastlanmıştır. Ayrıca, mağaranın duvarlarında şematize edilmiş insan, dağ keçisi ve geyik resimleri, geçmişin sanatsal izlerini taşımaktadır. Bu mağara, tarihle doğanın etkileyici bir buluşma noktası olarak keşfedilmeye değerdir.

*** Küçük tekne turları buraya oldukça yaklaşıyor ayrıca çok yakın bir konumda da çok güzel dalış noktaları mevcuttur.

Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonunda, muazzam bir şelale, göletler ve yeşilin her tonunu görebilirsiniz. Bu bölgeye bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turist turlar ile ziyaret etmektedir. Burada jeep safari ve atv tur yaparken hem de kanyonun serin sularında serinleyebiliyorsunuz. 

Kemer Otel Önerileri

Mavi bayrak cenneti Kemer’de farklı bütçelere uygun çok fazla otel mevcuttur. Bana 3 yıl ev olmuş bu otellerden arasında seçim yapmak zor da olsa sizlere önerilerde bulunacam. Oteller biraz  favori bölgem Tekirova ağırlıklı olabilir. =)

Nirvana Dolce Vita

Mimarisi İtalya’da ki saraydan örnek alınan bu otel Tekirova’nın en sonunda bulunmaktadır.  En dikkat çekici özelliğide yeşilliğin içinde ve 1km kum plaja sahip olmasıdır.

NG Phaselis Bay

Kemer merkezine 15dk lık mesafede Göynük çıkışında olan bu otel aynı Dolce Vita Hotel gibi bir koyu tamamen sahiplenmiş ve otel dışından geçiş yapılamayacak bir konumdadır. Club Hotel Phaselis olarak uzun yıllar hizmey veren otel NG olarak köklü değişiklikler geçirdi ve Kemer’in lüks otellerinden biri olarak hizmet vermeye başladı.

Otel Websitesi

Asdem Park

Kemer merkezde bulunan 3 yıldızlı otel yemek ve hizmet olarak kısıtlı olsada genç misafirler için oldukça eğlenceli bir atmosfer yaratıyor. Kemer’in tüm meşhur gece kulüplerine yürüyerek buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca denize yürüyerek 100m mesafede ve özel anlaşmalı plajı bulunmaktadır.

Rixos Premium Tekirova

Tekirova’nın güzel yerlerinden birine sahip olan otel kalite standartları ile her zaman tercih edebilirsiniz. Tekirovaya girdiğinizde soldaki yolu takip edip kasabanın sonuna geldiğinizde sizi kocaman bir alanda bekliyor oluyor. Tekirovanın en güzel koyuna sahip otel doğa güzelliği ve üst düzey hizmet kalitesi ile A+ lüks otel tercih etmek isteyenleri memnun edecektir.

Kemer Gece Kulübleri

İnferno Kemer

Kemer’in merkezinde, tam 1238 metrekarelik devasa bir alanda kurulu olan bu kulüp, aynı anda 3000 kişiye kadar eğlence ve coşku sunuyor.İşte size bir sır verelim: Inferno Club, kapılarını nisan sonlarından ekime kadar açık tutarak, yaz sezonunda muhteşem partilere ev sahipliği yapıyor. Yıl boyunca 250 binden fazla Türk ve yabancı turiste eğlence dolu anlar yaşatan bu mekan, unutulmaz tatil anılarına ev sahipliği yapıyor.Dünyaca ünlü DJ’lerin enerjik performansları, muhteşem sahne şovları ve unutulmaz atmosferiyle Inferno Club Kemer, tatilinizi unutulmaz kılacak
inferno

Aura Club Kemer

Aura Club Kemer, konuklarına geniş dans pistleri, yüksek kaliteli ses ve ışık sistemleriyle donatılmış bir eğlence atmosferi sunar. Her gece farklı temalarda düzenlenen etkinlikler, DJ performansları ve canlı müzik konserleri ile misafirler, gece boyunca dans edip eğlenebilirler. Ayrıca, lüks VIP alanları ve özel rezervasyon imkanlarıyla Aura Club, özel bir gece deneyimi sunmaktadır.
Share.
akintigli avatarı

2006 yılından beri İstanbul, Antalya ve Nevşehir başta olmak üzere turizm ve sağlık sektörlerinde bir çok marka ile Web Tasarım, SEO, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi konularında çalışmaktayım. Keyifle hazırladığım LocalCappadocia blog sitesi umarım doğru ve güncel bilgiye ulaşırken sizlerede keyif verir. İletişim için websitesi@localcappadocia.com 'dan bana yazabilirsiniz

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x