Kaş’a gelen çocuklu ailelerin en çok merak ettiği ‘’Çocuklarla en rahat nerede denize girebilirim?’’ sorusunu mavi bayraklı Akçagerme Plajı yazımla cevaplayayım. Burası Kaş merkeze 3-4 km uzaklıkta halk plajı ve işletmesi de Kaş Belediyesi’ne ait. Kendine ait ufak bir otoparkı var ama yer bulmak için heryerde olduğu gibi buraya da çok erken saatlerde gelmek gerekiyor. Yol boyu da araçlar muntazam bir şekilde park edilebiliyor. Biz hiç park sorunu yaşamadık.

Kaş’ta kum plaj bulmak çok mümkün değil, kumluya en yakın plajlar Kaputaş ve Patara Plajları, onu tekrar belirteyim. Akçagerme Plajı diğer plajlar gibi çakıllardan oluşuyor, ilk girdiğinizde çakıl, ilerlediğinizde kum gibi düşünebilirsiniz. Plajın büyük olması hareket özgürlüğü sağlıyor. Dilerseniz şezlong şemsiye kiralayabilirsiniz. Ya da kendi şemsiyenizi sandalyenizi de getirebilirsiniz.

Yeme-içme ihtiyaçlarınızı Kaş Belediyesi’nin işlettiği kafeteryadan karşılayabilirsiniz. Diğer plajlara göre buranın kafeteryası oldukça büyük ve ferah. Buranın, çocuklu aileler için şöyle bir güzelliği de var, plajın arka tarafında oldukça büyük bir su kaydırağı var, belli bir ücret karşılığında buradan da faydalanabiliyorsunuz.
Plaja girişte solda yeşil bir alan var, burası düğün, davet gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Ağaçlık da bir bölge olduğu için size önerim buraya geldiğinizde ilk işiniz en büyük ağacın gölgesine sandalyenizi açmak olsun.
Dilek Tigli
Dilek Tığlı
Editör
Denizinden bahsetmek gerekirse; Temmuz Ağustos aylarında geldiğinizi düşünürsek suyu sıcak dersem abartmış olmam. Denize girdiğinizde üşüten bir ferahlama beklemeyin. Plajda güneşin altında uzun saatler durmak da çok iyi bir fikir değil, zaten çocukla geldiyseniz ne mümkün! 🙂 Sonuç olarak denizde durmak plajda uzanmaktan daha iyi bir seçenek oluyor, siz de geldiğinizde öyle olduğunu göreceksiniz.

Plaja girişte solda yeşil bir alan var, burası düğün, davet gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Ağaçlık da bir bölge olduğu için size önerim buraya geldiğinizde ilk işiniz en büyük ağacın gölgesine sandalyenizi açmak olsun. Ağaçların gölgesinde oturmak plajda kavrulmaktan çok daha iyi bir seçenek. Canınız denize mi girmek istedi hop girin denize, sonra gelin kafeteryadan hamburgerinizi patates kızartmanızı alın çimlerde ağaçların gölgesinde keyifle yiyin. Evden getirdiğiniz soğuk meyveler de güzel gidiyor tabi.

Plaj belediyeye ait olduğu için duş tuvalet hizmeti de var, bunlardan da ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.

Plaj belediyeye ait olduğu için duş tuvalet hizmeti de var, bunlardan da ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.

Giriş Ücreti ve Yeme İçme Fiyatları

Giriş ücreti: Ücretsiz
Şezlong: 100 TL
Şemsiye: 150 TL
Loca: 750 TL
** Plajın sol tarafındaki geniş alana kendi şemsiyenizi açabilirsiniz.

Kafe’den bazı yiyecek fiyatları;
Pizza: 300TL
Kola: 70TL
Karışık Tost: 250 TL
Tuborg Bira: 150 TL
Su: 20 TL
Dondurma: 50 TL
Patates Kızartması: 150 TL

Akçagerme Plajına Nasıl Gidilir?

Kaş merkezinden plaja doğru gitmek için D400 karayolunu takip edebilirsiniz. Kaş’ın merkezinden Göcek/Fethiye tarafına doğru yaklaşık 7 kilometre uzaklıktadır. Yolu takip ederek plajın tabelalarını  ulaşabilirsiniz. Yol boyunca harika deniz manzaraları eşliğinde rahat bir sürüş deneyimi yaşayacaksınız.

Otoparkı mevcut, aynı zamanda yol kenarında kalan palmiye ağaçlarının ortasında yer alan boşluklar da park olarak kullanılıyor. Günün her saati bir şekilde yer de bulunuyor.

Aracı olmayanlar da Kaş merkezden ve sahil hattından minübüsler ile buraya rahatça ulaşabilir.

Share.
Dilek Tığlı avatarı

Özgürlüğünün peşinde, okumayı gezmeyi ve yazmayı seven bir öğretmen...

4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
2 Comments
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Aydın
Aydın
2 ay önce

Aileniz ile gidebileceğiz Kaş ta bulunan en güzel plajlardan biri, bizim çocuklar oradaki kaydırakları çok seviyor

Hasanbokabasan
Hasanbokabasan
2 ay önce

Deniz guzeldi fakat aquaparkindaki calisanlar galiba çocuk ve kaydırakdaki kisilerle dalga geciyolarlar rahatsiz ediciydi tepki gosterdik onun disinda bir problem yoktu

2
0
Would love your thoughts, please comment.x