Prens Adaları’nın en sevimli ve en huzurlusu Kınalıada kendine has atmosferiyle yerli ve yabancı turistlerin her daim gözdesi olmayı başarmıştır. Bu başlığın altında, sıcak yaz aylarında en çok merak edilen “Kınalıada’da nerelerde denize girilir?” sorusuna yanıt vermeye çalıştık ve denize girebileceğiniz plajları sizler için yazdık.

Kınalıada Plajları

1-Teos Kınalıada

Teos Kınalıada hem Adalara karşı kahvaltınızı yapıp denize girebileceğiniz, hem de sevdiklerinizle Yunan esintileri eşliğinde akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz bir yer olması özelliğiyle, halk plajlarından biraz ayrılıyor diyebiliriz. Buragazada’ya ulaştığınızda çok kolaylıkla ulaşabileceğiniz lokasyonda olup iskeleye 4-5 dakika yürüme mesafesinde olduğu için diğer ada plajlarına göre daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında mavi kapıları ve ada begonvilleri ile dikkat çekiyor, içeriyi merak etmemek mümkün değil! Ahşap platformlar üzerine kurulmuş şezlonglarda güneşlenmenin keyfine varırken akşam ne yiyeceğinizin de planını yapabileceğiniz hoş bir mekan.

Denize giriş taşlık alandan ve platformlara kurulan merdivenlerden yapılabiliyor. Evcil dostlarınızı da getirebileceğiniz bir yer olması ile bizim gönlümüzü fethetti.

Şunu da belirtmekte fayda var; Teos, restaurant, bar ve plaj hizmetlerinin yanı sıra düğün, nişan, bekârlığa veda gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Ancak konaklama hizmeti verilmiyor.

Teos Kınalıada’ya ulaşım iskeleden 4-5 dakika yürüyerek mümkün. 

Giriş Ücretleri

Hafta içi: 500TL
Hafta sonu: 800TL
Resmi Tatil Günleri: 800TL
8 yaş ve üzeri ücrete tabi.
Plaja rezervasyon alınmıyor.

2- Noya Beach

Kınalıada’nın Ayazma Koyu’nda bulunan harika bir ada deneyimi sunan bir plaj Noya Beach. Hasırın sıkça kullanıldığı dekoruyla deniz ve doğayı bütünleştirmiş ve size gün batımında denizde yüzme keyfinin yanında özel havuzunda da yüzme keyfi sunuyor. Bu plaj, sadece denize girmek isteyenlerin değil, kaliteli müziğin ve eğlencenin keyfini de doyasıya yaşamak isteyen gençlerin ve kendini genç hissedenlerin, dünya mutfağı meraklılarının tercih ettikleri bir yer.

Noya Beach’e ulaşım, günün belli saatlerinde hareket eden shuttlelarla sağlanmakta. Shuttle kapasitesi 65 kişi olup, kapasite dolduğu durumlarda hareket ediyor, bu sebeple aşağıda belirtilen saatlerde değişkenlik gösterebilir.

Kalkış: Kınalıada Kooperatif İskelesi
Varış: Noya Beach
Shuttle Kalkış Saatleri: 10:15 – 11:15 – 12:15

Kalkış: Noya Beach
Varış: Kınalıada Kooperatif İskelesi
Shuttle Kalkış Saatleri: 17:00 – 18:00 – 18:50

Kalkış: Noya Beach
Varış: KInalıada Kooperatif İskelesi
Happy Hour Shuttle Kalkış Saatleri: 22:30 – 00:30

Ayrıca;
Kınalıada merkezden kalkan elektrikli otobüslerle İstanbul kartınızı kullanarak ya da 15 dakikalık bir yürüyüşle de ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Guard köpekler ağızlık olmak koşuluyla tüm evcil hayvanlar misafir ediliyor. 

Giriş Ücretleri
Hafta içi: 600TL 
Hafta sonu ve resmi tatil günleri: 800TL
12 yaş ve üzeri ücretli.*
12 yaş ve altı şezlong kullanımında aynı ücret geçerli.

3-Kumluk Sahne Beach

Kınalıada’nın en popüler plajlarından birisi Kumluk Plajı. Adının Kumluk olması sizi yanıltmasın. Adalar’ın genelinde plajlar taşlık ve burada da taşlık bir plajdan denize giriliyor, ancak denizi sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından rahatlıkla tercih ediliyor. Ücretlerinin de diğer plajlara göre daha uygun olmasından dolayı sık tercih edilen bir plaj. 
Kınalıada İskelesi’nden tekne ile ücretsiz ulaşım sağlanıyor ancak yürüyerek de plaja ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücretleri
Hafta içi: 200TL
Hafta sonu: 300TL

4- Ülker Halk Plajı

Daha önce, bir başka yazımızda belirttiğimiz gibi, Adalar’da denize girmek isteyenlerin beklentilerini çok yüksek tutmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatarak Kınalıada’nın ücretsiz halk plajlarından biri olan Ülker Plajı hakkında önemli bilgileri derledik. 

Plaja sadece havlunuzla hiçbir ücret ödemeden girebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz diğer plajlara göre çok daha uygun fiyatlar ödeyebilirsiniz fakat tuvalet, duş ve soyunma kabini kullanımı için ayrı ayrı ücretler ödediğinizi de hatırlatalım. Bu ödedikleriniz çok yüksek ücretler değil elbette ancak her defasında ücret ödemektense tek seferde giriş ücreti verip tüm imkânlarından rahat rahat faydalanmak daha konforlu olacaktır. Plaja yürüyerek ulaşabilirsiniz, ancak yürüyüşle arası iyi olmayanlar için meşakkâtli bir durum olabilir, yaklaşık yarım saatlik bir yol yürümeniz gerekecek. Birçok ada plajında olduğu gibi buranın da plajı taşlık. Deniz ayakkabılarınız yoksa denize girmek de eziyetli olacaktır. Plajda cafe işletmesi var, ancak birçok yerde olduğu gibi burada da yeme-içme fiyatları çok uygun değil.

Giriş ücretsiz 
Şezlong ve şemsiye: 
200TL

5- İskele Halk Plajı

Kınalıada İskelesi’nin sağında ve solunda yer alan ücretsiz plaj, ulaşım rahatlığı ve merkeze yakınlığı bakımından sıkça tercih edilen plajlar arasında. Ülker Plajı’nda olduğu gibi ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz, şezlong ve şemsiye için ücret istenmekte. Fiyat ile ilgili kesin bilgi sahibi olmamakla birlikte uygun olduğunu söyleyebiliriz. 

Kınalıada Gidiş Dönüş Saatleri

Kınalıada’ya vapur ve motor saatleri yaz ve kış olmak üzere 2 farklı program ile yapılıyor. Yazın kışa oranla çok daha fazla noktadan ve sık gidiş dönüş mevcuttur. Güncel vapur saatlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Adalar Vapur Hatları

Dentur Adalar Vapuru

Share.
Dilek Tığlı avatarı

Özgürlüğünün peşinde, okumayı gezmeyi ve yazmayı seven bir öğretmen...

0 0 votes
Yazıya Oy Ver
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x