27 bin metrekarelik alanda yıllar öncesinin tekneleri, bisikletleri, otomobil ve traktörleri ile zamanda yolculuk deneyimi İstanbul Hasköy sahilinde bulunan Rahmi Koç Müzesi’nde mümkün.
İstanbul Rahmi Koç Müzesi, ‘’Yılın Müzesi Özel Ödülü’’
Endüstriyel mirasın aynası olarak adlandırılan bu müze 1994 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmış ve 1996 yılında Avrupa konseyi tarafından ‘’Yılın Müzesi Özel Ödülü’’nü almış. Müzede açık ve kapalı olmak üzere birbirinden farklı alanlar var. Bu alanlarda geçmişten günümüze karayolu araçları, havayolu araçları, demiryolu araçları ve deniz taşıtları bulunuyor. Müzede sadece taşıtlar yok elbette, tarihte yaşama tanıklık edebileceğiniz eczane, dakik saat, Haliç oyuncakçısı, zeytinyağı fabrikası ve geçmişten günümüze teknolojinin nasıl değiştiğini görebileceğiniz buzdolabı, çamaşır makinesi, bilgisayar gibi birçok teknolojik alet de bulunmakta.
Koleksiyon
Müzeyi diğer birçok müzeden ayıran özelliği geniş ve çeşitli koleksiyonudur. Müzedeki her bir sergi, ziyaretçilerine o dönemin atmosferini yaşatmakla birlikte geçmişten günümüze teknolojik gelişmelerden de haberdar etmektedir. Ziyaretçiler müzede sadece sergilenen eserleri görmekle kalmıyor, etkileşimli bir deneyim de gerçekleştiriyor. Özellikle çocuklar için müzede deneyim interaktif etkinlik alanları, atölye çalışmaları ve eğitici sunumlarla eğlenceli bir öğrenme haline geliyor. Koleksiyonlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyen ziyaretçiler, özel günlerde düzenlenen etkinlikleri de takip edebilir.
Aktivite ve Deneyimler
Müze, ziyaretçilerine tarihe yolculuk deneyimi sunmasının yanında çeşitli aktivite ve deneyimlere de ev sahipliği yapıyor. Sitesinden edindiğimiz bilgilere göre doğum günü kutlamaları, nostaljik tren turu, Haliç turu, Fenerbahçe Vapuru, atlıkarınca oyun alanları gibi alternatifler mevcut. Bunların yanında düğün, nişan gibi özel günlerinden nostaljik bir anı bırakmak isteyenler için özel gün fotoğraf çekimlerine de çok uygun bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Bu tür aktiviteler için randevu alma zorunluluğu yok ancak hafta sonlarının yoğun olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekmekte. Kurumsal çekimler ise müzenin kapalı olduğu gün Pazartesi günü yapılabiliyor bunun için de müze web sitesinde fotoğraf çekimi için talep formu doldurmak gerekiyor.Hediye Dükkanı
Müze turunuzu daha da anlamlı kılmak isteyebilirsiniz. Bunun için, içinde model oyuncakların, defterlerin, anahtarlıkların ve birçok otantik ürünün olduğu hediye dükkanına uğramanızı öneririz.
Müzede Cafe
Müzede nostalji ve teknoloji eşliğinde kahve molası vermek isteyen ziyaretçiler için de özel alanlar açılmış. Zamana yolculuk ederken kahvenizi yudumlamanın keyfine varabileceğiniz cafeler:
Arçelik Telve Cafe
Fenerbahçe Büfe
Nostaljik Coca Cola Büfesi
Yazarın Favorisi
Sayın Nadir Araser tarafından bağışlanan ve Ege sahillerinden getirilen, buharla çalışan Araser zeytinyağı Fabrikası orijinal haliyle sergilenmektedir. Sergide hareket eden makineler ve ışıklı bilgi panosu da yer almakta. Bizim en sevdiğimiz tarafı ise zeytinyağı serüvenine canlı tanıklık edebiliyor olmaktı.
Çalışma Saatleri ve Ücretler
Ne zaman ziyaret gidilir?
Salı-Cuma: 09:30 – 17.00
Cumartesi-Pazar: 10:00 – 18.00
Pazartesi: Kapalı
Giriş Ücretleri
Yetişkinler: 190 TL
Öğrenciler: 95 TL
*Fiyat güncellemesi Ocak 2024